MEDGYESSYZMUSOK
Végre egy VIDÁM politikai szöveggyűjtemény Önnek


Nem vitás, rendhagyó olvasókönyv az, amit most a kezében tart Ön. Vagy talán inkább szokatlan. Bár ha nem lenne az, nyilván nem is tartaná a kezében. Tartana benne inkább akkor mást. Nemde?

Ugye, Ön is úgy érzi: régen eljött már az ideje, hogy a hazai politikában egymásnak feszülő, indulatoktól eltorzultan vicsorgó arcokra mosoly szökkenjen? Szökkenjen hát az a mosoly! Ez a gyűjtemény ebben iparkodik segítséget nyújtani. Tessék végre a barikádon nemcsak sárcsomókat, marék hajat, vádakat, rágalmakat és más ocsmányságokat keresztülhajigálni! Tessék átlendíteni egy mosolyt is végre, és tessék átdobni ezt a könyvet - bármelyik oldalról bármelyik másik oldalra! Oldódjanak a görcsök, és enyhüljön kissé a feszültség!

Mert most van itt a történelmi alkalom. Hiszen emlékszik-e Ön olyan színes és kiszámíthatatlan szónoki fordulatokra, megdöbbentő nyelvi megoldásokra, kalandosan ívelő mondatokra és ezerszer felidézett szófoszlányokra képes országvezetőre, mint amilyen Medgyessy Péter miniszterelnök, korábban miniszterelnök-jelölt volt? Ugye, hogy ezt az életművet nem szabad veszni hagyni, tilos ezt nem megörökíteni?! Politikatörténeti jelentőségű is tehát ez a könyv, amit most lapozgat Ön. Fontos dokument, hiszen ki tudja, mikor robban be hasonló kormányfő a politikai arénába.

Biztos lehet abban Ön, hogy szinte percek kérdése, és máris nem fogunk emlékezni arra, mi mellett és mi ellen érvelt politikusként Medgyessy Péter. De azt a néhány klasszikussá vált verbális gyöngyszemet, amit maga mögött hagyott, azt lehet-e feledni? Mert hiszen emlékezünk-e arra, mekkorát is dobott az északi atléta, amikor a sportkommentátor izgatottságtól elvékonyodó hangján váratlanul arra hívta fel mindannyiunk figyelmét, hogy "messze szállt a finn gerelye!"? Bizony nem emlékszünk, de a "finn gerelye" megmarad talán örökre.

Tehát itt volt ez a miniszterelnök. És tehát most itt van ez a könyv. Ha dohányzik, tegye a dohányzóasztalra ezt a könyvet! Ha kávézik, legyen a kávézóasztalon a helye. Vagy ha már mindenről leszokott, még mindig ott van a könyvespolc. Vagy vett például mostanában ajándékot a barátainak? Az ellenségeinek?

Legfőképpen persze szórakozzon kellemesen ÖN!
SzB